Ratenická včela – dobročinný osvětový spolek –


Here we go

07/04/2009

Jakub – má to cenu?

Rubrika: Projekt Jakub – Pavel – 17:15

Ves a kostel jsou spolu neodmyslitelně spjaty již po staletí.  Ratenický kostel sv. Jakuba Většího měl pohnutý osud a již se i stalo, že byl do výše oken pobořen, to po ničivém požáru roku 1811. Přesto se však vždy našly prostředky, které zajistily jeho obnovu.  Nyní se díky úsilí obce, církve i jednotlivců postupně opět dostává do formy. Přesto však jedna nákladná oprava náš kostel ještě čeká. Prejzová krytina z roku 1936 již své odsloužila a je nezbytně nutná její výměna spolu s revizí krovu a doplněním dešťových odpadů. 
Z toho důvodu se dobročinný spolek Ratenická včela rozhodl podpořit opravu střechy kostela desátkem, tj. 10% z ceny prodaných včelích produktů bude věnováno na opravu kostela dle rozhodnutí kupujícího. Zároveň se již pravidelně pořádá dobrovolná sbírka při Ratenickém koledování, která je další kapkou do měšce na opravu kostela.
Připojte se k hledání finančních prostředků také. Zašlete na účet obecního úřadu svůj desátek, nebo jen korunu. Ptejte se známých, jestli by se přidali i oni.  Můžete se zúčastnit sbírky při Ratenickém koledování. Možná sami naleznete ještě lepší způsob, jak projekt Jakub podpořit.

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku.

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.