Ratenická včela – dobročinný osvětový spolek –


Here we go

19/03/2012

Pozvánka k jarnímu sázení stromů

Rubrika: Projekt Aleje – Pavel – 11:23

Zveme všechny milovníky přírody a pestré krajiny k jarnímu sázení stromů. Čtyřicet stromů a keřů najde svůj nový domov na březích náhonu od Domku k mostu přes Výrovku. Letos se pokusíme obejít bez spalovacích motorů. Kůly, ochrany a stromečky povezeme na kárkách a dvoukolácích, zalití provedeme kýbli. Kromě rýče a palice se hodí každý dvoukolák a kýbl.

Letos nabízíme možnost zasazení stromu, který se na Vaší zahradě octl jaksi omylem. Alespoň metr vysoké sazeničky vyrýjte a vezměte s sebou! Obzvlášť vítány jsou ořechy, lípy, višně, javory. Jistě pro ně najdeme místo, kůl i ochranu proti okusu.

Přijďte si užít radosti z práce pro přírodu a společenství podobně smýšlejících lidí.

Těšíme se na Vás!Dobrovolníci všeho věku se v inzerovaný termín sešli, aby se pochlubili nabroušenými rýči a společnými silami vpravili do země čtyřicet stromů a keřů a vybavili je náležitou výstrojí pro život v pustině. Za horkého jarního slunce jsme se činili seč nám síly stačily a svaly dovolovaly. Nepoužili jsme jediného wattu ze spalovacího motoru a o to je naše pile úctyhodnější. Ratenická včela děkuje všem zúčastněným i všem těm, kteří na nás mysleli. Kdo nemohl přijít nechť nezoufá, pokračování bude na podzim 2012. Inspirovat se můžete již nyní!

Žádné komentáře »

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku.

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.